İslamda Ruh göçü Var mıdır?

Ruh göçü nedir?Ruh göçünün islamdaki yeri.Ruh göçü ne demektir?Ruh göçü inancı nedir?Ruh göçü hangi inançlarda vardır?
İslamda ruh göçü yoktur.Böyle bir inanış islam dışı olup bu inanca sahip olmak kişiyi küfre götürür.Kur'anın bu konudaki beyanı açık ve nettir.

Ruh göçü:Tenasuh, reenkarnasyon, hulûl kavramlarıyla da ifade edilen ruh göçü, ruhların beden değiştirerek dünyaya tekrar tekrar gelmelerine denir. Ruh göçü inancı, Hindistan ve Çin'in büyük bir bölümü başta olmak üzere bazı ülke ve bölgelerde varlığını sürdürmektedir.

Bu inanca sahip olanlara göre, ruhun bir defa dünyaya gelmesiyle evreni tanıması mümkün değildir. Bunun için bir beden ölünce ruhu yenisine geçer. Bu yeni bedende ruh öncekine oranla daha da olgunlaşır. Söz konusu intikal her ömrün sonunda başka bedende ve varlıkta gerçekleşebilir. Nitekim su, bulut ve gök gürültüsüne dönüşüyor.
Yumurta, kuş biçimine geliyor. Palamut, meşe ağacı oluyor. Odun, ateş ve kül halini alıyor. İslâm bilginleri bu inanç tarzını reddetmişlerdir. Ancak Gulât-ı Şia'dan Mezdekiyye ve Berahime ile Nusayrîler ruh göçünü kabul etmişlerdir.
İslâm inancına göre ruh, ezelî olmayıp sonradan yaratılmıştır. O, bedenin tamamlayıcısıdır. Ahirette beden yeniden yaratılınca ruh tekrar ona iade edilecektir. Dolayısıyla dünyadaki ameline göre mükâfat veya cezaya muhatap olacaktır.

Kur'ân'da ruh göçünün olmadığı kesin olarak ifade edilmektedir: "Onlardan birine ölüm gelince: `Rabbim! Yapmadan bıraktığımı tamamlayıp iyi işler yapmam için, beni geri çevir'. Hayır; kesinlikle bu söylediği sadece kendi lafıdır. Tekrar dirilecekleri güne kadar, arkalarında geriye dönmekten onları alıkoyan bir engel vardır." (Mü'minûn, 23/99-100)