Kadir Gecesi Alametleri

Kadir gecesi alametleri nelerdir?Kadir Gecesi olduğu nasıl anlaşılır?Kadir Gecesi işaretleri.Kadir Gecesi meydana gelen hadiseler
Kadir gecesi Ramazanı Şerifin 20'sinden sonraki gecelerde aranır.Bazı Rivayetlere göre 27.gecesidir denilse de kesin bir bilgi mevcut değildir.
Hz.Allah Kullarım Ramazan ayının her geceki rahmet,mağfiret ve bereketinden istifade etsinler diye Ramazanı şerifin tekli geceleri arasına gizlemiştir.Yani 21-23-25-27-29 gibi tekli gecelerde kadir gecesi namazı kılınarak bu geceleri kadir gecesi gibi ihya etmek lazımdır.

İmamı Şarani hz.lerinin tesbitine göre 2014 kadir gecesi Ramazanın Girişi itibarıyla kadir gecesi Ramazanın 23. gecesine denk gelmektedir.

Bununla beraber Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) Kadir Gecesi'nin bâzı alâmetlerini bildirmiştir: O gece gökyüzü parlak ve bulutsuz olur. Hava ne soğuktur ne de sıcak, latîf olur. O gecenin sabahında güneş ziyâsız (solgun) olarak doğar. Kadir Gecesi, içerisinde Kur'ân-ı Kerîm indirilen mübârek gecedir. Bu gecenin pek çok husûsiyetinden birkaçı:

1- Bu gecede ibâdet (içerisinde Kadir Gecesi olmayan) bin ayda yapılan ibâdetten daha hayırlıdır. Resûlullâh Efendimiz'e (s.a.v.) kendisinden önceki ümmetlerin ömrü gösterildi. Ümmetinin ömürlerini kısa gördü. Bunun üzerine Hz. Allâh bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ihsân etti.

2- Kadir Gecesi'nde meleklerin ve Rûh'un inmesi.

Melekler bu gecenin esrârını görmek üzere inerek yeryüzünü doldurduğu için bu geceye darlık mânâsına olan "Kadir" ismi verilmiştir.

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyuruyorlar ki: "Kadir Gecesi olunca Allâhü Teâlâ, Cebrâil'e (a.s.) emreder. Cebrâil (a.s.) yanlarında yeşil bir sancak bulunan meleklerle yeryüzüne inip sancağı Ka'be'nin üzerine dikerler. Cebrâil (a.s.) bu gece melekleri teşvik eder. Onlar da her ayakta bulunana, durana, oturana, namaz kılana ve zikredene selâm verir ve onlarla musâfaha eder, yaptıkları duâlara âmin derler. Bu, fecir vaktine kadar devâm eder."

3- Bu gece, fecir (imsak) vaktine kadar selâmettir