2022 Kurban Bayramı Ne zaman?

2022 Kurban bayramı hangi gün?2022 Kurban ne zaman?2022 kurbanlar ne zaman kesilecek?2022 Kurban bayramı hangi tarihte?
2022 Kurban Bayramı Günleri şöyle:
10 ZİLHİCCE 1443
9 TEMMUZ-2022 cumartesi KURBAN BAYRAMI (1.Gün)
10 TEMMUZ 2022 Pazar KURBAN BAYRAMI (2.Gün)
11 TEMMUZ 2022 Pazartesi KURBAN BAYRAMI (3.Gün)
12 TEMMUZ 2022 Salı KURBAN BAYRAMI (4.Gün)

Kurban bayramı günlerinde nisap miktarı mala malik olan her müslümana şahsı adına kurban kesmesi vaciptir.Kurban kesimi Bayramın 1. gün bayram namazından sonra başlar.


Kurban Bayramında müslümanlar için gusül abdesti alıp yıkanmak,misvak kullanmak ,güzel kokular sürmek,en güzel ve en temiz elbiselerini giymek,neşeli ve güler yüzlü olmak,gücü yettiği kadar fakir fukaraya sadaka vermek,sabah erken kalkıp Bayram namazına gitmek,sabah namazını mahalle mescidi veya camisinde kılmak ve ondan sonra yürüyerek ve tekbir getirerek bayram namazına gitmek,dönüşünü başka bir yoldan yapmak müstehap olduğu gibi Ramazan bayramından farklı olarak sabah yemeğini tehir edip kurban etiyle yapmasıda müstehaptır.

Eğer kurban kesmeden evvel yemek yenirse de mekruh olmaz.Rasülüllah (s.a.v.)Efendimiz Kurban bayramı günü yemek yemeyip kurbanın etinden yerdi.Bundan dolayı kurban kesmeyene yemeği tehir etmesi müstehap değildir.

Hamevi "Kurban kesmeden yemek yemek mekruh olmaz" sözündeki mekruhtan kasıt tahrimen harama yakın)mekruhtur.Çünkü sünnetin terkinden dolayı elbette kerahet vardır.Buda kerahetin en hafifi olan tenzihi (helale yakın)kerahettir." dedi.


Beyhakinin rivayeti" Rasülüllah (s.a.v.) kurbanın ciğerinden yerdi" şeklindedir.(tahtavi s.440)

Kurban bayramı namazı kılmaya giderken yolda sesli olarak açıktan tekbir getirmek müstehaptır.