2023 Regaip Kandili Sahur ve İmsak Vakitleri

2023 regaip kandili orucu sahur ve imsak vakitleri
2023 Regaip kandili sahur ve imsak vakitlerini aşağıdaki adresimizden kendi ilinizi seçerek öğrenebilirsiniz:

https://ezanvakti.emsile.com/ adresine ziyaret edip vakitleri öğrenebilirsiniz.

https://ezanvakti.emsile.com/


Regaip Kandili, Recep ayında bulunan iki kandilden birincisi olup,Peygamber (s.a.v.)Efendimizin nutfelerinin dünyaya geldiği yani hz.Amine'nin Peygamberimiz (s.a.v.)'e gebe kaldığı gecedir.Bu ayda bu ve özellikle oruç tutmanın mükafatı ile alakalı bir çok hadisi şerif vardır.

Zira Saıdi Hudri Radiyellahü Anh'ın rivayet ettiği Hadis'i şerifte;
Peygamber(s.a.v.) efendimiz şöyle buyurdular;"Recep Allah'ın ayı,Şaban benim ayım,Ramazan ise benim ümmetimin ayıdır".Peygamber efendimize(s.a.v.)"Ya Rasülellah!Recep Allah'ın ayı ne demektir,"diye sorulunca "Recep Allah'ın ayıdır.Çünkü Recep,Hakk'ın mağfiretine mahsus bir aydır....Bu ayda Allah'ü Teala peygamberlerin dua'larını kabul etmiştir.Bu ayda Allah,evliyasını düşmanlarından kurtarmışlardır.

Bir yaşlı zat ayağa kalkıp:"Ya Rasülellah!Ben Receb ayının hepsini oruç tutamam"deyince"Sen Receb ayının birinci,onbeşinci ve sonuncu günleri oruç tut,hepsini tutmuş gibi olursun.Çünkü hasene on katı ile yazılır,amma ilk cuma(Regaip kandili) gecesinden de gafil olma" buyurdu.

Bir kimse bu ayda oruç tutsa,Hz.Allah o kimseye üç türlü lutufta bulunur:Onun geçmiş günahlarını mağfiret eder,kalan hayatında(hayır üzere bulundukça)onu korur,mahşerde susuzluktan emin kılar.