Ahzap Duası Ve Anlamı

Ahzap duası nedir? Ahzap duasının arapça okunuşu ve anlamı
Ahzâb duası, Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) hazretlerinin “Ahzâb savaşı”nda okuduğu duadır.

Korku, fitne ve savaş zamanlarında düşmanları mağlup etmek için okunur.

Ahzâb Duası şudur:اَلَّلهُمَّ مُنْزِلَ الْكِتَابْ سَرِيعَ الْحِسَابْ اِهْزِمِ الْاَحْزَابْ اَلَّلهُمَّ اهْزِمْهُمْ وَانْصُرْنَا عَلَيْهِمْ وَزَلْزِلْهُمْ اَلَّلهُمَّ يَا مُجِيبَ الْمُضْطَرِّينْ وَيَا صَرِيخَ الْمَكْرُوبِينْ اِكْشِفْ عَنَّا هَمَّنَا وَغَمَّنَا وكُرْبتَنَا فَاِنَّكَ تَرَى مَا نَزَلَ بِنَا وَبِالْمُؤمِنِينَ جَمِيعًَا اَلَّلهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتِناَ وَآمِنْ رَوْعَاتِنَا يَا اَكْرَمَ الْاَكْرَمِينَ وَيَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينْ بِحَقِّ اسْمِكَ الْعَظِيمِ الْاَعْظَمْ وبِمَعَاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِكْ وَمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتَابِكْ وَمُنْتَهَى الْفَضْلِ فِى نَبِيِّكَ الرَّحْمَة ْ وَبِحَقِّ حُبِّ ذَاتِكَ اَلَّلهُمَّ بِحُبِّ ذَاتِكَ تَحَصَّنَّا يَا اَللهُ لَا اِلَهَ ِالَّا اللهُ سَيِّدُنَا مُحَمَّدٌ الرَّسُولَ اللهِ حَقَّا وَ صِدْقًا

Türkçe okunuşu:

Allâhümme münzilel kitâb. Seriy'al hısâb.

İhzimil ahzâb. Allahümehzim hüm vensurnâ aleyhim ve zelzilhüm.

Allahümme Yâ müciybel muztarriyn veyâ sarıyhal mekrûbîn ikşif annâ hemmenâ ve ğammenâ ve kürbetenâ fe inneke terâ mâ nezele binâ ve bil mü'miniyne cemiy’aa.

Allahümmestür avraatina ve êmin rav’aatinâ Yâ ekramel ekramiyne ve Yâ erhamer-râhımiyn.

Bi hakkısmikel azıymil e'zam ve bimeâkıdil ızzi min arşik. Ve münteher-rahmeti min kitâbik ve müntehel fadli fî nebiyyikerrahmeh ve bi hakkı hubbi zâtik. Allahümme bi hubbi zâtike tehassannaa Yâ Allâh Lâ ilâhe illallah seyyidünâ Muhammedür-resûlüllahi hakkaa.

Allahümme şeffi'hü fiyna bi câhihî ındek. in¬neke alâ külli şey'in kadiyr. Lâ havle velâ kuv¬vete illâ billahil aliyyil azıym.

Manası: Kitap inzal eden Allah’ım. Hesapları çabuk gören Allahım. Ey sıkıntıda olanlara yardım eden üzüntülerini gideren Allahım. Bizden sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi gider . Sen bize ve bütün müminlere inenleri görüyorsun.

Allahım! Ayıplarımızı örtüver, korktuklarımızdan emin kıl, ey ikram edicilerin en ikram edicisi ve rahmet edenlerin en rahmet edeni. Büyük isminin, arşının, izzetinin meâkıdı hürmetine, kitabından sonsuz rahmetin hürmetine, rahmet nebisinin faziletinin sonsuzluğu hürmetine ve zatının sevgisi hakkına... Allahım, Zatının sevgisi hakkına bizi koru.

Allah'tan başka ilah yok ancak Allah var. Efendimiz Muhammed (s.a.v.) hazretleri, muhakkak ki Allâhın rasûlüdür. Allahım bize onu şefeatçi kıl, senin yanındaki kıymeti hakkı için... Sen her şeye kaadirsin. Sevap da günah da Aliyy ve Azîm olan Allah’ın verdiği güç iledir.

Düşman ile karşı karşıya gelindiği zaman bu duayı okumanın büyük bir tesiri vardır.

Hendek harbinde, Çarşamba günü, Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) hazretleri, bu duayı okudular.

Çarşamba günü, öğle ile ikindi arasında Allâhü Teâlâ hazretleri, duasını kabul buyurdu.

Kâfirler, çok geçmeden perişan oldular.Dağıldılar Kaçıp gittiler