Acve Hurmasının Esrarı

Peygamber Hurması Acvenin esrarı ve şifası.Peygamber (s.a.v.) in diktiği hurma acvenin faydaları
Acve Hurması peygamber (s.a.v.) Efendimiz'in diktiği ve bir mucize olarak kuru daldan fışkıran bir ağacın meyvesidir.Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Mekke’den Medine’ye hicret ettiği zaman, Medineli gayrimüslimler Peygamber Efendimiz’den peygamber olduğunu kanıtlaması istemişler. Bunu ancak bir mucizeyle olabileceğini söylenişler. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.) eğilip yerden kuru ve yanmış bir dal parçası almış. Tükürüğüyle ıslatıp toprağa dikmiş. Kuru ve yanmış dal toprağa dikildiği anda büyümüş ve meyve vermeye başlamış. İşte Acve hurması o kuru ve yanmış dalın mucizevi meyveleridir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.) bir Hadis-i Şerif’inde Acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: “Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”

Peygamber Efendimiz’in diktiği 39 ağaç sayesinde yüzyıllardır bir şifa kaynağı oluştu. Peygamber Efendimiz’in Medine bölgesine diktiği ve O’nun da en çok sevdiği meyve olan Acve Hurması’ nın faydaları saymakla bitmiyor.

Dünya üzerindeki en pahalı hurma olan Acve hurması, oldukça küçük, neredeyse zeytin büyüklüğünde. Buna rağmen işlevleri çok büyük. Normal hurması yenilebileceği gibi macun haline getirilip de tüketilebilir.

İşte bu hurmanın faydaları

-Acve Hurması, rahim kaslarını güçlendirir. Bu sayede doğumu oldukça kolaylaştırır. Doğum sonrası ağrı ve acıyı en aza indirir. Bunu sağlamak için doğumdan 1-2 hafta öncesinden başlayarak her gün tüketilmelidir. İçerdiği fruktozdan dolayı vücut için enerji kaynağıdır.
-B grubu vitaminleri içerdiği için karaciğer için çok faydalıdır
-Sarılık hastalığına yakalanma riskini düşürür.
-Kısırlığın önüne geçer. İçinde çok fazla fosfor bulunduğu için sadece engellemekle kalmaz, aynı zamanda kısırlık sorunu olanların iyileşmesinde kullanılabilir.
-Bağırsakları çalıştırır ve iştah açar.
-A vitamini muhtevasından dolayı göz sağlığı için önemlidir. Ancak gözlerinde ağrı olanların tüketmesi sakıncalıdır. Çünkü gözün güçlenmesini sağlamasına paralel ağrı varsa, onu da daha şiddetli hale getirir.
-Vücuttaki toksin atımını kolaylaştırır.
-Hazmı kolaylaştırır.
-Bol miktarda demir içerir. Bu sayede kan yapar.
-Muhtevası bakımından ( fosfor, potasyum ) bebeklerin gelişiminde çok önemlidir.
-Damar sertliğini ortadan kaldırır.
-Kolestrolü bitirir.
-Vücuttaki şeker seviyesini ayarlar.
-İç kanama geçirenlerin kanamasını durdurur.