Tesettürlü Hanımın Saçı Açık Olarak Çekilmiş Resmine Bakmak Haram mıdır?

Kapalı bir bayanın başı açık olarak çekilmiş bir fotoğrafına bakmak günah mıdır?Ayrıca kadın bu durumda günaha girmiş olur mu?
Fotoğraf, kişinin gerçeği olmayıp bir yansıması ,ışık çizgisi demektir, gerçek değildir, suya yansıyan resim gibidir. Bu bir nevi hayâl olduğu için, ona bakmak, hakikatte kadının saçına-vücuduna bakmak gibi haram sayılmaz. Ancak şehvetle bakan bir kimse için haram olur. İbn Hacer Heytemî ile Şirvânî (rahımehumallah) bu hususta şöyle demektedirler:

“Aynada veya suda görünen kadın görüntüsüne bakmak haram değildir. Ancak, fitneye vesile olduğu takdirde haram olur”. [İbn Hacer el-Heytemî, Tuhfetü'l-Muhtâç ve Şirvânî (Abdülhamîd eş-Şirvânî’nin yazdığı hâşiye ile birlikte), 7, 192]

Fakat hem hanımlar ve hemde erkeklerden takvâ sahibi mü’minler için ihtiyâten, şer’î bakımdan mahzuru olmayan hususlardan dahi kaçınmak, aynen mubahların fazlasından uzak durmak gibi güzel olur.Ayrıca hanımların böyle resimlerini mahrem kimselerin göremeyeceği ve ulaşamayacağı şekilde muhafaza etmeleri veya imha etmeleri günaha sebebiyet vermemeleri açısından uygun olur.