2023 Regaip Kandili Ne Zaman?

2023 Regaip kandili ne zaman?2023 Regaip gecesi ne zaman Kutlanacak?
2023 REGAİP KANDİLİ 26 Ocak Perşembedir.Hicri aylara göre gün ikindi vakti sonrası başladığı için recebi şerif ayının ilk cuma gecesi yani Regaib Kandili perşembe akşam namazından itibaren başlar.Bu yıl Regaib gecesi Recebi Şerifin işl cuma gecesi olan 26 Ocak Perşembe gecesidir.

Regaip kandili Hz.Amine (R.a.)'ın Peygamber (s.a.v.)Efendimiz'e hamile olduğu ve Hz.Abdullah daki nübüvvet nurunun Hz.Amine'ye intikal ettiği gecedir.

Recebi şerifin ilk cuma gecesi "Regaip kandili"dir. Bu geceyi oruçlu olarak karşılamak gerekir.Oruç için çarşamba gecesi sahura kalkılmalıdır.Bu gece Akşam ile yatsı arasında 12 rekat hacet namazı kılınır.İki rek'atte bir selam vererek kılınan bu namazda,Fatiha'dan sonra her rek'atte 3 İnna enzelnahü....ile 12 ihlası şerif (gulhüvellahü ehad) okunur.

Hacet namazına şu şekilde niyyet edilir:"Ya Rabbi, beni,Peygamber efendimiz hürmetine feyzi ilahine,afv'ı ilahine,rıza'i ilahine nail eyle.Abid kulların arasına kaydeyle.Dünya ve Ahiret sıkıntılarından halas eyle"

Namazdan sonra,7 Salatı-Ümmiye okunup secdeye varılır.Salatı-Ümmiye şudur: "Allahümme salli ala seyyidina muhammedini'nebiyyi'l-Ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim".

Secde'de 70 def'a "Subbuhun gkuddüsün Rabbüna ve Rabbül-melaiketi ver-ruh" okunur.Secdeden kalkıp Peygamber (s.a.v.)Efendimizin Hz. Aişe Validemize öğrettiği "Rabbiğfir verham ve tecavez amma ta'lem İnneke ente'l-e'azzül-ekrem" okunur.
Tekrar secdeye varıp "Subbuhun kuddüsün Rabbüna ve Rabbül melaiketi verruh" okunur.