Rebiülevvel Ayında Okunacaklar

Rebiülevvel ayında yapılacaklar ve okunacak tesbihlar
Rebiülevvel ayı Peygamberimiz(s.a.v)Efendimizin dünyaya teşrif ettikleri aydır.Bu ayın 12.Pazartesi Peygamber efendimizin doğum günüdür.dolayısıyla bu ayın ilk gecesi bir tesbih namazı kılıp hatmi enbiya yapmak çok faziletlidir.***REBİÜLEVVEL ayında günde 1 tesbih Kevser Suresi okunmaladır.
Okunuşu: İnnâ a'taynâkelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şânieke hüvel'ebter.
Anlamı: (Ey Muhammed!) Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.

Besmele.gif
108-003 Kevser.gif

***Bu mübarek mevlit ayında Kelimei Tevhid’i çok okumalı.

Lâ ilâhe İllellâh, Muhammedün Rasûlüllah


***Bu ayda Peygamber Efendimiz’in doğumuna hürmeten Mevlidi şerif okutulmalıdır. Mevlit okumak, okutmak ve dinlemek çok sevaptır.

***Bu ayda üç gün oruç tutan umulur ki keramet defterine kaydola. Rebiülevvel ayının 1, 2 ve 11. Günü oruç tutun. 11 yerine 13.’te tutulabilir. Ayın 12.günü Peygamber Efendimiz’in Dünyaya teşrifi sebebiyle bayram kabul edildiği için oruç tutulmaz.

***Rebiülevvel ayı selatü selam ayıdır. Bu ayda diğer salatü selamlarla birlikte salatı tefriciyeyi de çok okumalıdır.
“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

DUANIN manası

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

salat-ı tefriciye

***Ayrıca La ilahe illallahü'l-Melikü'l-Hakku'l-Mübin Muhammedün Rasulullah es-Sadiku'l va'di'l-Emin. tesbihi çekilmelidir.



***Bu Ayda çekilmesi gereken diğer tesbihatlar: Vela havle vela kuvvete illa billahil-Aliyyil-Azim.

***Hasbiyallahu ve nime'l-Vekil.

Kandil geceleri ile ilgili Peygamber Efendimiz Buyurdu ki: Senede 5 gece vardır. Onları ihya edenlerin kalpleri ölmez.