Dudak Dudağa Öpüşmek Kefaret Gerektirir mi?

Dudaktan opusmede tukuruk kesinlikle yutuluyor mu kabul ediliyor? Yani dudaktan opusmede kefaret kesinmi. Tesekkurler
Ramazan ayında oruç tutar iken karşı cinsin tükrüğünü (ağız sıvısını)yutacak derecede veya kendi tükrüğüne karışacak şekilde öpüşme olursa oruç bozulur ve kişi bundan zevk ve lezzet duyacağından keffaret icap eder.Ancak tükrüğü bulaşmayacak şekilde bir öpme (yanaktan öper gibi kuru öpme)ile oruç keffaret gerekmediği gibi oruçta bozulmaz.

Başkasının tükürüğünü veya ağzından çıkan lokmasını yutmak veyahut kendisinin ağzından çıkarıp dışarda biraz beklettiği lokmasını yemek durumunda insan tabiatı bu gibi hallerden iğreneceği için, sadece kazâ gerekir.

Ancak insanın,eşi gibi sevdiklerinin tükrüğünü yutması, Hanefilere göre orucu bozduğu gibi kefareti de icab ettirir. Çünkü insan bundan lezzet alır. Bir kimsenin şehvetle öpüşürken eşinin tükrüğünü yutması orucu bozar ve kefaret gerekir.

Not:keffaret gerektiren haller sadece ramazan ayı içerisinde oruçlu iken meydana gelirse keffaret vacip olur.Bir kimse Ramazan ayından sonra kaza orucu tutarken veya nafile oruç tutarken keffaeret gerektiren bir şey yapsa örneğin dudaktan öpüşse bu sadece orucunu bozar ve yerine bir gün olarak kaza etmesi gerekir.keffaret gerekmez. Keffaret sadece Ramazan ayı içerisinde tutulan oruç için geçerlidir.