kadının kadına avret yerini açması günahmı

Kadının kadına avret yerini açmasi günahmıdır? temizlik yaptırması için.Kadının ağda yaptırmak için başka bir kadına avret mahallini açması harammıdır?
Kadınların elleri,ayakları ve yüzü hariç saçları dahil bütün bedeni dört mezhepte de avret mahalli yani açılması ve bakılması haram olan yerleridir. Bunun için kadınlara (Avret) denilmiştir. Buralarını örtmesi farzdır. Erkeklerin ise göbek çukuru ile diz kapağının aşağısına kadar olan yeri avrettir bakılması ve açılması caiz değildir.

Erkek erkeğin ve kadın kadının avret yerlerine de bakmaları haramdır. Erkeklerin kadınlara ve kadınların, erkeklerin avret yerlerine bakmaları haram olduğu gibi, erkeklerin erkeğin avret yerine ve kadınların da kadının avreti galizası olan göbek ve diz kapağı arasına bakmaları da haramdır. kolları saçı dize kadar olan kısmın kadınların bakmasında beis yoktur.Ancak muayene gibi zorunlu durumlarda kadın doktora görünebilirler.Bu durum zarurettir.Zaruret de yasakları mübah kılar.

Ancak ağda yaptırmak epilasyon yaptırmak gibi hususi beden temizliği için bir kadının başka bir kadına avreti galizası olan göbek ve diz kapağı arasını açması caiz değildir.Bu durum bir zaruret değildir.

Bu durum Erkeğin erkek için ve kadın için avret mahalli, diz ile göbek arasıdır. Hanefi’de diz avrettir, göbek avret değildir. Kadının kadın için avret mahalli de böyledir. Kadının yabancı erkek için avret mahalli ise, ellerinden ve yüzünden başka bütün bedenidir. Yabancı kadının avret yerine şehvetsiz de olsa bakmak haramdır.