İpek Kravat Takmak Caiz midir?

Erkeklerin ipekten imal edilmiş kravatı takmalarında bir sakınca var mıdır?İpek kravat takmak günah mıdır?
Hz. Peygamber (s.a.s.) altın ve ipeği, ümmetinin erkeklerine haram, kadınlarına helal kılmış; dünyada ipek giyenlerin ahirette onu giymekten mahrum kalacaklarını bildirmiştir. (Müslim, Libas, 2, H. No: 5515; Tirmizi, Libas, 1; İbn Mace, Libas, 19) Dolayısıyla erkeklerin ipek giymesi haramdır.

Bir elbisenin hem ipek hem de başka cins bir iplikle birlikte dokunması halinde, genel olarak ipeğin çokluğuna ve elbisenin ana yapısının ipek olmasına itibar edilmektedir. Fıkıh kitaplarında, kumaşın atkısının yani dokuma tezgahında mekikle enine atılan ipliklerin ipek olması durumunda, bu kumaşın ipek kumaş sayıldığı ifade edilmiştir. Atkısı ipek olması durumunda, çözgü, yani atkıların geçirildiği uzunlamasına ipler, başka bir maddeden olsa dahi böyle bir elbisenin giyilmesi haramdır. Kumaşın atkısının başka bir maddeden, çözgüsünün ipekten olması durumunda ise haramlık söz konusu değildir. (Merginani, Hidaye, IV, 415-416, Beyrut, 1410/1990)

Erkeklerin ipek giymesinin haram olduğu şeklindeki genel hükümden istisna olarak, ipeğin elbisede arma (alem) ve düğme olarak veya yaka ve yen kenarlarında kullanılması, kısacası erkeklerin giydiği elbisede en fazla dört parmak kadarı mubah kabul edilmiştir. (Mevsili, İhtiyar, İstanbul, IV, 683-684) Buna Hz. Peygamber (s.a.s.) izin vermiştir. (Ebu Davud, Libas, 9) İpek kravatı takmanın hükmü de bu genel bilgiler ışığında değerlendirilmelidir.