Hafızayı Kuvvetlendiren Kuru üzüm

Unutkanlığa çare olup hafızayı kuvvetlendiren kuru üzüm hakkında hadisler
Kuru üzüm hakkında Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:

” Kuru üzüm yemeniz lazımdir. Ekşimeye iyi gelir, balgamı söker, damarları kuvvetlendirir, vücuda ferahlık verir, yorgunluğu giderir, ahlakı güzelleştirir, ruhu hoş tutar üzüntüyüde giderir.”

Hazreti Ali r.a. :

“Kim günde yirmibir kırmızı üzüm tanesi yerse, cesedinde kerih görünen hiç bir şey kalmaz”

İmamı Zuhri ” Hadisi şerif ezberlemek isteyen, kuru üzüm yesin “ dedi.

Bunun faidesi de pek çoktur. Hele onu fıstık ile karıştırıp yemek, unutkanığı giderir, zihni açar, aklı geliştirir. Ancak kuru üzümü yerken çekirdeğini çıkarmak gerekir.

Mecmauladab

Kuru Üzümün Faydaları:

Antioksidan Etkisi: Kuru üzüm, tıpkı kuru erik ve kuru kayısı gibi, antioksidan etkisi olan “fenoller” bakımından zengindir. Fenoller, hücre yapısını oksijen temelli tahribata karşı korur. Ancak taze üzümün kuru üzüme göre daha çok antioksidan içerdiği unutulmamalıdır çünkü kurutma işlemi sırasında antioksidan etkisi yaratan bazı bileşenlerin miktarı azalır.
Kemik Sağlığı: Pek öne çıkan bir mineral olmasa da, gıdalar yoluyla alınan kalsiyumun vücut tarafından daha etkili bir biçimde emilmesine yardımcı olan “boron” minerali için kuru üzüm tüketebilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre boron minerali osteoporoza karşı koruma sağlarken, menopoz sonrasında uygulanan östrojen terapisine yardımcı oluyor.