2023 Safer Ayının Son Çarşamba Günü ve Kılınacak Namaz

2023 safer ayının son çarşamba günü hangi tarihte?Safer ayının son çarşambası 2023 ne zaman?
2023 Safer ayının son ÇARŞAMBASI 13 eylül günüdür.Bu gün afatı arazıye ve afatı semaviyeden (bela ve musibetlerden)kurtulmak gündüzünde kılınacak namaz vardır.

Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazda ise:


1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât: Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi okunur.

Namazdan sonra en az 11 defa istiğfarı şerif ve 11 defa salat-ı Münciye okunur.

İstiğfar: Esteğfirullahel azıım ve etübü ileyk,
Salat-ı Münciye:
„Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî'ıl-ehvâali ve'l âafâat. Ve takdıy lenâa bihâa cemî'alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî'ıs-seyyi'âat ve terfeunâa bihâa ındeke a'led-derecâat ve tübelliğunâa bihâa aksa'l gaayâat. Min cemî'ıl-hayrâti fi'l-hayâati ve ba'del-memâat. İnneke alâa külli şey'in kadiyr.“

Mânâsı:

„Allâh'ım, Efendimiz Muhammed'e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kadirsin".

Yine bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.