Hac Sevabı Kazandıran 4 Amel Nedir?

Kişiye hac sevabı kazandıran 4 amel nelerdir?
1-İLİM MECLİSİNE GİTMEK :

“Kim bir hayrı öğrenmek veya öğretmek için mescide giderse, ona Haccı tamam olan bir Hacının sevabı gibi sevap verilir.”

2-ANA-BABAYA HİZMET ETMEK

Enes bin Mâlik’in(r.a.) rivâyetine göre, bir adam Rasulullah sallalahü aleyhi ve sellem’e geldi ve “Cihada katılmak istiyorum fakat maddi gücüm yetmiyor” dedi. Rasulullah sallalahü aleyhi ve sellem “Anne babandan hayatta kalan var mı?” diye sorunca adam “Evet, annem sağdır.” diye cevap verdi. Bunun üzerine, Rasulullah sallalahu aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Git annene hizmet et ve gönlünü al. Böyle yaparsan hem Hacı, hem Mutemir(umre yapan kişi), hem de Mücahit sevabı kazanırsın.”

3-EVDE ABDEST ALIP CEMAATLE NAMAZ KILMAK

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Bir kimse abdest alıp farz namaz kılmak için evin­den çıkarsa, ona ihram giyip hacca giden kimseye verilen sevabın aynısı verilir. Kim de sıkıntıya katlanarak, kuşluk namazını kılmak için bulunduğu yerden çı­karsa, ona umre yapan kimse gibi sevap verilir.”

4-İŞRAK NAMAZINI KILMAK :

Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu: “Kim sabah namazını cemaatle kılar, sonra güneş doğuncaya kadar oturup Allah’ı zikrederse ve sonra kalkıp iki rek’at (İşrak) namazı kılarsa eksiksiz edâ edilmiş bir Hac ve umre sevabı alır.”