Zilhicce Ayında Adetli İken Yapılacaklar

zilhicce ayında adet olduğum için oruç tutamıyorum yapabileceğim neler var?Adetliyen zilhicce ayında yapılacaklar.
Adetli olan hanımlar eşhuru hurum olan ve aynı zamanda umumi affın tecelli edeceği hac ve kurban ayı zilhicce ayında çok kıymetli oruçları tutamaz ancak okunması şiddetle tavsiye edilen dua ve tesbihatları okuyabilir.

“Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi (Sübhanallah), tahmidi (Elhamdülillah), tehlili (La ilahe illallah) ve tekbiri (Allahu ekber) çok söyleyin!” (Abd b. Humeyd, Müsned)

hayız (adet) olan hanımlar bu ayda özellikle istiğfar ,salevt ve elime-i tevhıdi bolca okumalıdırlar.

İstiğfar :"esteğfirullahel azıım ve Etübü İleyk "

Bu ayda büyük istiğfarı özeelikle okumanın çok büyük faydası vardır.

Salevat: "Allahümme Salli ala Muhammedin ve ala Ali Muhammed"

Salevatı şerife olarak yedi büyük salevatı şerifeyide okutup hatimleri yapılabilir ve sevabı Peygamber efendimiz ve ölmüşlerine bağışlayabilirler.

Kelime-i Tevhıd:La İlahe İllalllah Muhammedün Rasülüllah"

Ancak bu ayda Rasülüllah (s.a.v.)Efendimiz Özellikle "La İlahe İllallahü Vahdehü La Şerike leh.Lehül mülkü velehül hamdü Yuhyi ve yümiit.Vehüve hayyün La yemüüt.Biyedihil hayr.Vehüve Alal külli Şey'in Kadiiir" Tesbihatını okumayı tavsiye buyurmuşlardır.

Peygamber (s.a.v.)Efendimiz " Benim ve Benden evvelki Peygamberlerin söyledikleri içerisinden Hz.Allahın en çok hoşuna giden Zilhicce ayının ilk on gününde söylenen
""La İlahe İllallahü Vahdehü La Şerike leh.Lehül mülkü velehül hamdü Yuhyi ve yümiit.Vehüve hayyün La yemüüt.Biyedihil hayr.Vehüve Alal külli Şey'in Kadiiir" kelime-i tevhıdidir."buyurmuşlardır.

Bu ayın lk on gününde özellikle bu tevhıdi şerifi dilimizden düşürmemek gerekir.Bu tevhıd ayet olmadığından adetli kimselerin okumasında bir sakınca yoktur.

Senenin son ayı ve amel defterlerinin artık dürülüp kaldırılacağı ve bir sene bıyunca kendini affettiremeyenler için umumi affın tecelli edeceği hac ve kurban ayı olan bu mübarek ay bizim bu sene içerisindeki son fırsatımızdır.Bu fırsatı ganimet bilip gece ve gündüzünü ibadet ve tevbe ile geçirmeye gayret gösterek lazım.Özellikle bütün hacıların saç sakal birbirine karışmış "Allahım kapına geldim "dediği milyonlarca hacının arafatta vakfe yaptığı o vakitte arefe günü bizlerde oradaymış gibi onlarla beraber ibadet ve tevbe edersek inşallah.Hz.Allah bizim tevbelerimizi ve dualarımzıda onların tevbe ve dualarına ilhak buyurur.Mevlam cümlemizin tevbelerin, ve amellerini kabul eylesin inşaallah..Amiin