Kadir Gecesi Okunacak Dualar

Kadir gecesi okunacak dulara?kadir gecesi Peygamber Efendimizin okunmasını tavsiye ettiği dualar hangileridir.
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Kim faziletine inanarak ve karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır. (Buhârî – Müslim – Tirmizî – İbni Mâce – Ebû Dâvûd – Nesâî)
Cân-ı gönülden îman ve ihlâsla yapılmayan göstermelik ibâdetler Allah katında geçersiz olduğundan, Peygamberimiz: “Kim faziletine inanarak ve karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek” diye uyarıyor ve Kadir gecesini ibâdetle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağını bildiriyor.

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:
"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

Hz.Aişe radıyallahü anha diyor ki:
“Ey Allah'ın Resûlü! Ben Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilirsem, ne yapayım?” diye sordum.
Peygamberimiz (s.a.v.): “Allahümme inneke afüvvün tuhibb'ül-afve, fa'fü annî” (Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet) de buyurdu. (Tirmizî)Bu gecede kadir namazı kılıp istiğfar ve salevat okuduktan sonra muhakkak bu duayı okuyarak iltica edilmelidir.