Mayalar'ın Dini Ve İnanışı Nedir?

Mayaların inanışı ve dini nedir?Mayalara göre din kavramı.mayalar neye tapınırlar?Mayalar kimdir?Hangi İnanışa sahiptir?Maya dini nedir?
İslam dışı bir inanışa sahip olan Mayalar, günümüzde Meksika’nın güneyi, Guetamala ve Belize’nin kuzeyini oluşturan alana yayılmış Mezo- Amerika ( Meksika, Orta Amerika ve Batı Hint Adaları) yerlileridir.

İÖ 1500’lerde tarih sahnesinde oldukları anlaşılan Maya uygarlığı (Mayalara göre kendi tarihlerinin başlangıç noktası 4 Ahau 8 Cumku’dur / İÖ 3113), en parlak dönemi İS 250 yıllarında yaşamıştı. Günümüzde de varlıklarını sürdürmektedirler.

Hıristiyanlık öncesi Maya dininde Güneş, Ay, Yağmur ve Mısır Tanrıları gibi doğa tanrıları bulunuyordu. Ayrıca son derece ayrıntılı törensel uygulamalardan sorumlu bir ruhban sınıfı vardı.

İşkence ve insan kurban etme ayinlerde önemli bir yer işgal ediyordu. Maya inanışına göre dindarlığın ifadesi olan bu uygulamalar bereketi güvence altına alıyor ve tanrıların gazabını yatıştırıyordu.

Mayalarda, öldükten sonra öbür dünyada sorgulanacaklarına dair bir inanış, dolayısıyla Cennet kavramı yoktu.

Günümüzde Mayaların hemen hemen tümü Katolikliği benimsemiştir, ama bu inancın temelini kendi pagan dinleri oluşturur. Hıristiyanlıktaki azizler genellikle Maya tanrılarıyla özdeşleştirilmiştir.